© Instagram (@youngthug)

Rapper Young Thug’s broer Unfoonk veroordeeld tot 9 jaar na schending proeftijd

Quantavious Grier, de jongere broer van de beroemde rapper Young Thug, is maandag veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar en zes maanden vanwege het schenden van zijn proeftijd.

Grier, die ook optreedt onder de artiestennaam Unfoonk, heeft in december schuldig gepleit aan het overtreden van de RICO-wet en het ontvangen van gestolen goederen als onderdeel van een bredere zaak genaamd YSL, waarbij Young Thug en verschillende andere medewerkers betrokken waren. Destijds werd Grier veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar, waarvan twee jaar werd kwijtgescholden, met een proeftijd van 10 jaar.

Op 4 mei werd Grier echter opnieuw gearresteerd in Atlanta wegens het bezit van een vuurwapen door een veroordeelde misdadiger, deelname aan een criminele straatbende om illegale activiteiten te ondernemen en verkeersovertredingen. Volgens de autoriteiten werd Grier gearresteerd bij een BP-tankstation in een zwarte Mercedes G-Wagon, waarbij hij in het gezelschap was van een groep mensen rond de bestuurdersdeur. Volgens de verklaring van in burger geklede agenten werd de bijeenkomst als verdacht beschouwd en mogelijk gekoppeld aan drugshandel. Bij een daaropvolgende controle van het voertuig werd een vuurwapen in het zicht gevonden, wat leidde tot de arrestatie van Grier.

Tijdens de veroordeling op maandag merkte rechter Ural Glanville op dat Grier geen $141,08 aan proeftijdvergoedingen had betaald en niet was begonnen met zijn taakstraf. Het feit dat Grier opnieuw werd betrapt met een vuurwapen was echter de doorslaggevende factor voor de uiteindelijke strafmaat. De rechter benadrukte dat Grier zich aan de voorwaarden van zijn proeftijd had moeten houden en dat het bezit van een vuurwapen in strijd was met die voorwaarden.

De advocaat van Grier heeft nog niet gereageerd op verzoeken om commentaar.