© YouTube

Rapper Morad krijgt twee jaar cel na chaos en confrontatie met politie bij opname videoclip

In een dramatische wending van gebeurtenissen is de zeer bekende Spaans Marokkaanse rapper Morad veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf na een tumultueuze confrontatie met de politie tijdens de opnames van een videoclip in de wijk La Florida, L’Hospitalet de Llobregat, nabij Barcelona.

Op 11 augustus 2021 trok Morad, in samenwerking met de Franse rapper Rim’K, zo’n 150 mensen aan voor de ongeautoriseerde videoclipopnames, wat leidde tot klachten van omwonenden. De politie-interventie escaleerde toen agenten bij aankomst werden bekogeld met stenen en eieren. Morad werd aangemerkt als de “aanstichter” van de rellen en stemde in met een celstraf van twee jaar, een boete van 900 euro en een verbod op overtredingen gedurende twee jaar.

De rapper is momenteel “verbannen” uit de wijk La Florida en staat op het punt om een ander proces te ondergaan, waarin hij wordt beschuldigd van het bedreigen van agenten met een wapen. Zijn advocaat benadrukte dat Morad probeert alle problemen achter zich te laten. Morad zelf, ogenschijnlijk verslagen, weigerde commentaar te geven aan de media.