Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Stel denkt slechts 3 euro te winnen met EuroMillions maar krijgt na controle 71 miljoen euro

Een Brits stel dacht aanvankelijk slechts £2,60 (€3) te hebben gewonnen met EuroMillions, maar ontving later een bericht van de loterij om hun account te controleren.

Tot hun verbazing bleek het koppel een indrukwekkende jackpot van £61 miljoen (€71 miljoen) te hebben gewonnen.

Richard Nuttall ontving tijdens zijn vakantie op de Canarische Eilanden een bericht dat hij £2,60 had gewonnen. Zijn vrouw reageerde grappend: “Daar kunnen we een speklap van kopen.” Een dag later ontving Richard opnieuw een bericht van de loterij om zijn account te controleren, waaruit bleek dat ze een enorm bedrag hadden gewonnen.

Ondanks hun eerste twijfels over mogelijke oplichting, bevestigde hun dochter dat het bericht legitiem was. Het paar was dolblij. Richard kocht meteen een nieuwe BMW X5 ter waarde van £128.000 om zijn golfclubs te vervoeren. Zowel hij als zijn vrouw besloten te stoppen met werken.

Naast persoonlijk plezier zijn ze van plan om geld aan goede doelen te schenken, waaronder BK’s Heroes, opgericht ter nagedachtenis aan hun neef Ben King, die aan een zeldzame nierziekte overleed. De liefdadigheidsinstelling is opgezet om geld in te zamelen voor de afdeling waar Ben werd verzorgd.

De jackpot voor deze trekking bedroeg £123 miljoen, en het andere winnende lot werd in Spanje verkocht.