NBA YoungBoy
© Instagram

NBA YoungBoy vraagt om wijziging voorwaarden huisarrest vanwege mentale problemen

De populaire rapper NBA YoungBoy heeft een verzoek ingediend om de voorwaarden van zijn huisarrest te wijzigen vanwege zorgen over zijn geestelijke gezondheid, volgens documenten. De artiest heeft de afgelopen twee jaar in huisarrest gezeten in Utah.

Zijn advocaat, James P. Manasseh, legde uit dat NBA YoungBoy ernstige angst, depressie, gewichtsverlies en slaapproblemen heeft ervaren als gevolg van zijn opsluiting in huis. Deze problemen hebben ook geleid tot zichtbare stress en een gevoel van hopeloosheid over zijn mogelijkheid om zijn contractuele werkverplichtingen na te komen.

Overheidsadvocaten uiten echter hun bezorgdheid over het versoepelen van de huisarrestvoorwaarden van YoungBoy, en benadrukken dat er duidelijkere definities nodig zijn voor “werkgerelateerde” activiteiten. Het juridische team van NBA YoungBoy heeft voorgesteld om door te gaan met GPS-monitoring en beperkte geografische beweging als voorwaarden, maar dit voorstel is tot nu toe afgewezen. De uiteindelijke beslissing ligt nog bij de rechter. We blijven de zaak volgen voor verdere ontwikkelingen.