© Instagram

Man claimt dat Jay-Z zijn vader is en eist DNA test: “ik wil alleen erkenning”

Een man eist een DNA test van Jay-Z omdat de rapper zijn vader zou zijn.

Rymir Satterthwaite (30), de man die beweert het geheime liefdeskind van rapper Jay-Z (53) te zijn, heeft een gerechtelijk bevel ingediend om de rapper te dwingen een DNA-test af te leggen. Rymir verlangt niets meer dan erkenning.

Volgens de beweringen had Jay-Z een korte romance met Wanda, de moeder van Rymir, toen hij 22 jaar oud was. Op het moment van Rymirs geboorte was hun relatie echter al voorbij, en op de geboorteakte werd de naam van Wanda’s jeugdliefde, Robert Graves, vermeld als vader. Pas toen Rymir acht jaar oud was, zou zijn moeder hem hebben verteld dat Shawn Carter – de echte naam van Jay-Z – zijn biologische vader is. Naar verluidt heeft Wanda zowel Jay-Z als Robert in 2010 gevraagd om een vaderschapstest te doen in Pennsylvania, waarbij werd bewezen dat de laatste geen biologische relatie had met haar zoon. Zijn naam werd vervolgens van de geboorteakte verwijderd, maar er werd geen nieuwe vader vermeld.

In 2011 zou Jay-Z opnieuw benaderd zijn om een DNA-test te ondergaan in New Jersey. Rymir beweert echter dat het team van de superster heeft geprobeerd het rechtssysteem te manipuleren om de vaderschapstest te vermijden. Ze beweerden dat het verzoek afgewezen moest worden omdat Rymir ouder was dan 18 toen het werd ingediend, terwijl de lokale wet voorschrijft dat het vaderschap moet worden vastgesteld voordat het kind volwassen is. Bovendien betoogden Jay-Z’s advocaten dat de zaak geseponeerd moest worden omdat Jay-Z geen onroerend goed in New Jersey bezat. Uiteindelijk wonnen ze de zaak omdat er niet kon worden bewezen dat ‘Shawn Carter’ dezelfde persoon is als Jay-Z.

Helaas is Rymirs moeder inmiddels overleden. Haar zoon heeft jarenlang geprobeerd te bewijzen dat Jay-Z zijn vader is. Eerder dit jaar werd zijn verzoek om de gerechtelijke documenten te ontzegelen afgewezen door het Hooggerechtshof van New Jersey. Hij is nu naar verluidt verhuisd om het verzoek opnieuw in te dienen bij het Hoger Beroep van het Hooggerechtshof van New Jersey. Momenteel ligt zijn verzoek ter behandeling. “Deze zaak zal pas voorbij zijn als gerechtigheid is geschied”, zei Satterthwaite tegen DailyMail.com. “Ik wil gewoon mijn leven leiden en als alles gezegd en gedaan is, hoop ik dat Jay-Z een rol in mijn leven wil spelen, als dat Gods wil is. Ik zal niet stoppen met vechten totdat ik deze zaak win. En ik zal winnen, omdat de wet aan onze kant staat.”

Jay-Z is getrouwd met Beyoncé en heeft drie kinderen: Blue Ivy, Rumi en Sir Carter. Hij heeft nog niet gereageerd op de recente ontwikkelingen. Zijn advocaten zijn echter gerustgesteld