© Instagram

Nieuw proces Tory Lanez voor neerschieten Megan Thee Stallion afgewezen ondanks open brief

Een verzoek voor een nieuw proces in de rechtszaak tegen rapper Tory Lanez is afgewezen door rechter David Herriford, ondanks een open brief die Lanez schreef gericht aan de Los Angeles County District Attorney.

De advocaten van Lanez hadden maandag hun argumenten voorgedragen, waarbij ze onder andere beweerden dat de vorige advocaat van de rapper niet bekwaam genoeg was en dat er geen DNA van Lanez was gevonden op het gebruikte wapen. Echter, tijdens de initiële rechtszaak werd al bepaald dat het niet kon worden vastgesteld of het DNA van Lanez wel of niet op het wapen aanwezig was.

In de open brief, die Lanez deelde via zijn Instagram-account, claimt hij zijn onschuld in de zaak rondom de schietpartij met Megan Thee Stallion. Hij beschuldigt adjunct-districtsattorney’s Kathy Ta en Alex Bott van het onrechtmatig misbruiken van hun autoriteit door ontlastend bewijs te verbergen en te onderdrukken dat zijn onschuld zou kunnen aantonen. Lanez beweert dat hij daardoor “volledig beroofd en beroofd was van een eerlijk proces.” Het achterhouden van bewijs werd echter niet aangegeven in de oorspronkelijke motie voor een nieuw proces.

De advocaten van Lanez, Jose Baez en Matthew Barhoma, hadden vorige maand in de motie meerdere gronden aangehaald, waaronder het bezwaar dat de rechter juryleden toestond om een Instagram-bericht van Lanez uit september 2020 te bekijken waarin werd gesteld dat Megan’s voormalige beste vriendin Kelsey Harris niet de schutter was. Het verzoek voor een nieuw proces kwam nadat Lanez nieuwe juridische vertegenwoordiging had ingeschakeld na zijn veroordeling voor alle drie de aanklachten tegen hem.

In de open brief beweert Lanez dat hij vecht voor zijn onschuld namens zijn familie, fans en de honderdduizenden zwarte en Spaanse minderheden die zichzelf niet adequaat kunnen verdedigen. Hij beschuldigt de aanklagers van het creëren van een vals verhaal rondom de gebeurtenissen van de schietpartij met Megan Thee Stallion.

Hoewel Lanez zijn onschuld blijft claimen en zijn open brief publiekelijk heeft gedeeld, heeft rechter Herriford geoordeeld dat er niet voldoende grond is voor een nieuw proces. De rechtszaak blijft daarmee in stand, en Lanez zal de eerdere veroordeling voor de aanklachten tegen hem moeten aanvechten.