© Pexels / Pixabay

Johnny Depp keert terug als regisseur en strikt acteur Al Pacino voor rol

Johnny Depp keert sinds jaren terug als regisseur en weet Al Pacino te strikken voor rol.

Johnny Depp keert voor het eerst sinds 1997 terug naar de regisseursstoel. De bekende acteur kondigde aan dat hij een biografische film zal regisseren over de Italiaanse kunstenaar Amedeo Modigliani. Het project heeft een indrukwekkende cast, met onder andere Al Pacino, Riccardo Scamarcio en Pierre Niney, zo meldt entertainmentwebsite Deadline.

De film is gebaseerd op een toneelstuk van Dennis McIntyre en speelt zich af in het Parijs van 1916. Het verhaal draait om de beroemde schilder en beeldhouwer Modigliani (1884-1920), die op dat moment eigenlijk zijn artistieke carrière wilde beëindigen. Echter, door de invloed van zijn collega-kunstenaars verandert hij van gedachten.

Het is opvallend dat Depp en Pacino na zoveel jaren opnieuw samenwerken. Ze speelden eerder samen in de film Donnie Brasco uit 1997, waarin Depp een jonge FBI-agent speelde die infiltreerde in de maffiabende van Pacino. Depp regisseerde zijn eerste speelfilm, The Brave, in 1997. Deze film kenmerkte zich door zijn samenwerking met de legendarische acteur Marlon Brando. Bovendien heeft Depp ook verschillende muziekvideo’s geregisseerd, waaronder enkele voor zijn ex-vrouw Vanessa Paradis.

De komende week zal Depp te zien zijn op het filmfestival van Cannes, waar zijn nieuwste film Jeanne du Barry in première gaat. In deze film vertolkt hij de rol van de Franse koning Lodewijk XV. Dit markeert de terugkeer van Depp als acteur op het witte doek, nadat hij de afgelopen jaren voornamelijk bezig was met een lasterzaak tegen zijn ex-vrouw Amber Heard.

Met zijn nieuwe regieproject en zijn rol in Jeanne du Barry lijkt Johnny Depp klaar te zijn om zijn carrière nieuw leven in te blazen en zijn veelzijdigheid als acteur en regisseur te tonen. Filmliefhebbers kunnen uitkijken naar zijn opkomende projecten en zijn terugkeer naar de schijnwerpers.