Madonna trekt recordaantal fans ruim 1,6 miljoen naar megashow op Copacabana-strand

Op zaterdagavond schitterde Madonna met een episch concert op het beroemde Copacabana-strand in Rio de Janeiro, Brazilië.

Volgens het stadsbestuur waren maar liefst 1,6 miljoen mensen aanwezig, waarmee het een van de best bezochte concerten aller tijden wordt genoemd.

Het is geen toeval dat dit historische optreden plaatsvond op het Copacabana-strand, waar eerder in 1994 Rod Stewart meer dan vier miljoen mensen verzamelde voor zijn legendarische optreden op Oudejaarsavond.

Foto’s van het evenement tonen een afgeladen strand, waar fans zich massaal verzamelden voor het gratis toegankelijke concert van de iconische popster. Het optreden markeerde het einde van Madonna’s Celebration Tour, waarbij ze haar fans wereldwijd trakteerde op haar grootste hits en onmiskenbare energie.

Met temperaturen boven de 30 graden zorgde de brandweer voor verkoeling door water te sproeien en werden de concertgangers de hele dag door voorzien van gratis water. Zelfs bij aanvang van het optreden, rond 22.30 uur, bleef het kwik hangen op zo’n 28 graden, maar dat weerhield de fans er niet van om te genieten van de muzikale grootsheid van Madonna.

Om de menigte onder controle te houden, zette Rio de Janeiro meer dan drieduizend politieagenten in rondom het concertgebied, een maatregel vergelijkbaar met de grootschalige nieuwjaarsvieringen in de stad. Deze voorzorgsmaatregelen kwamen nadat vorig jaar een jonge Braziliaanse fan tijdens een concert van Taylor Swift overleed door hitte en uitputting, waardoor de autoriteiten extra alert waren op de veiligheid van de fans.