© Instagram

50 Cent klaagt ex-vriendin aan wegens smaad na beschuldigingen van verkrachting en mishandeling

De gerenommeerde rapper 50 Cent heeft zijn voormalige vriendin aangeklaagd wegens smaad nadat zij hem op Instagram beschuldigde van verkrachting en mishandeling. Dit meldt TMZ. De 48-jarige artiest ontkent categorisch alle beschuldigingen.

De advocaten van 50 Cent beschouwen de aanklacht van zijn ex-partner, Daphne Joy, als een “doelbewuste aanval”. Ze beweren dat deze beschuldigingen zijn reputatie schaden, zijn commerciële en zakelijke belangen in gevaar brengen, zijn voogdijzaak negatief beïnvloeden en hem beletten zijn elfjarige zoon, Sire, te zien.

In de aanklacht, ingediend eerder deze week, staat dat de advocaten van 50 Cent vorige maand een brief naar Joy hebben gestuurd met het verzoek haar beschuldigingen in te trekken. Joy weigerde dit en zou volgens de artiest miljoenen dollars hebben geëist om haar beschuldigingen in te trekken.

“Ze weet dat Jackson haar niet heeft verkracht of fysiek heeft misbruikt, maar desondanks heeft ze bewust valse verklaringen gedeeld met haar bijna twee miljoen volgers op Instagram”, aldus de advocaten. “Ze heeft het lasterlijke bericht gepubliceerd en weigert het te verwijderen, uit pure haat en kwaadwilligheid.”

Volgens de advocaten heeft Joy de beschuldigingen geuit omdat 50 Cent de volledige voogdij wil over zijn zoon, die hij in 2012 met Joy kreeg. De juridische strijd tussen de twee belooft een complexe en hoogoplopende zaak te worden, met veel op het spel voor beide partijen.