G Herbo moet 140.000 dollar betalen aan slachtoffers in fraudezaak 1,5 miljoen

De rapper G Herbo, wiens echte naam Herbert Wright is, heeft opdracht gekregen om $140.000 aan slachtoffers te betalen van wie de identiteit gestolen was als onderdeel van een fraudezaak waar hij schuld aan heeft bekend.

Volgens XXL verscheen de rapper voor een rechtbank in Massachusetts voor een hoorzitting op vrijdag (28 juli), waar hij schuldig pleitte aan één aanklacht van samenzwering om fraude te plegen en één aanklacht van het maken van een valse verklaring aan een federale ambtenaar.

“De heer Wright gebruikte gestolen accountinformatie als zijn eigen onbeperkte bron van financiering, waarbij hij de betaalkaarten van slachtoffers gebruikte om een extravagant leven te financieren en zijn carrière te bevorderen,” zei Amerikaans aanklager Joshua S. Levy in een verklaring. Levy voegde eraan toe: “Het gedrag van de heer Wright trof talloze bedrijven en individuen in heel de Verenigde Staten, die zijn rekening van bijna $140.000 aan ongeoorloofde transacties moesten betalen.

De heer Wright pronkte met zijn weelderige uitgaven op sociale media, in muziekvideo’s en in nieuws uit de industrie.” “Deze instantie en onze partners in de wetshandhaving zijn vastbesloten ervoor te zorgen dat individuen en bedrijven worden beschermd tegen fraudeurs. Deze zaak moet dienen als een herinnering dat als je de wet overtreedt, je vervolgd zult worden en verantwoordelijk gehouden wordt – ongeacht wie je bent.”

De veroordeling van G Herbo zal op 7 november plaatsvinden en hij staat mogelijk voor een gevangenisstraf van maximaal 20 jaar, hoewel er wordt verwacht dat hij een mildere straf zal krijgen, variërend van twee tot drie jaar.