blue vinyl record playing on turntable
Photo by Elviss Railijs Bitāns on Pexels.com

Franse rapper Booba in Marokko aangeklaagd voor belediging vrouwen

De Franse rapper Booba is in Marokko aangeklaagd wegens laster en belediging van Marokkaanse vrouwen.

De Club van Advocaten van Marokko heeft de klacht ingediend na het ontvangen van honderden brieven en berichten waarin om actie werd gevraagd. Volgens de advocaten is de aanwezigheid van Booba op Marokkaans grondgebied in de huidige omstandigheden een verstoring van de openbare orde.

Op sociale media beschuldigen Marokkanen de Franse zanger van het maken van misogyne opmerkingen in zijn nummers. In twee van zijn liedjes zingt hij onder andere “Ik ga alleen naar de shishabar voor de Arabieren” en “de kleine Marokkaanse die Berlusconi n*”. Marokkaanse internetgebruikers hebben ook een campagne gelanceerd om zijn concert op 21 juni in Casablanca te boycotten.

De Club van Advocaten van Marokko concludeert dat de opmerkingen in verschillende van Booba’s liedjes een belediging vormen voor de gevoelens en waardigheid van Maghrebijnse vrouwen in het algemeen. De advocaten hebben daarom besloten om een klacht in te dienen tegen de rapper. De zaak zal verder worden onderzocht door de Marokkaanse autoriteiten.

Booba, wiens echte naam Elie Yaffa is, heeft nog niet gereageerd op de aanklacht.