Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

FC Barcelona verlengt contract: 1 miljard euro voor talent Lamine Yamal

FC Barcelona heeft officieel aangekondigd dat de 16-jarige Lamine Yamal, de jongste speler in de geschiedenis van de club, zijn contract heeft verlengd tot 30 juni 2026. De veelbelovende aanvaller heeft nu zijn eerste professionele contract ondertekend bij de club. Het nieuwe contract omvat een opzegclausule van maar liefst 1 miljard euro, waardoor FC Barcelona zijn talent veiligstelt.

Lamine Yamal is geboren in 2007 in Esplugas de Llobregat, Catalonië, en heeft een Marokkaanse vader en een Equatoriaal-Guinese moeder. Hij trad de jeugdacademie van Barcelona, La Masia, binnen op slechts 7-jarige leeftijd, komend van CF La Torreta. Opmerkelijk genoeg maakte hij zijn debuut in het eerste team van Barcelona op slechts 15 jaar en 290 dagen, waarmee hij de jongste speler ooit werd die in de Liga speelde voor Barça.

In een verklaring over zijn contractverlenging toonde Yamal zich verheugd: “Ik ben blij en trots om nog drie jaar bij de club van mijn leven te tekenen. Mijn mooiste momenten? Toen ik bij La Masia aankwam en mijn debuut maakte in het eerste team. Ik wil veel titels winnen met Barça. Het is de droom van elk kind hier.”

Xavi Hernandez, de voormalige Barcelona-middenvelder en huidige coach, prees Yamal en beschreef hem als een speler met een uniek talent en een geweldig zelfvertrouwen. Deze contractverlenging onderstreept de inzet van FC Barcelona voor het ontwikkelen van jong talent en hun toekomstige succes op het voetbalveld.