Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Badr Hari lijdt opnieuw nederlaag bij GLORY tegen Uku Jürjendal

Kickbokslegende Badr Hari heeft zaterdag opnieuw een nederlaag geleden bij GLORY, deze keer tegen de Est Uku Jürjendal.

Bij zijn langverwachte terugkeer in de ring ging de 38-jarige Hari meerdere keren neer en gaf uiteindelijk op in de tweede ronde.

Voor Badr Hari betekende deze technische knock-out dat hij nog steeds wacht op zijn eerste overwinning sinds 2015. De wedstrijd tegen Jürjendal was zijn eerste gevecht in een jaar. Zijn laatste gevecht in oktober 2022 in Arnhem tegen Alistair Overeem eindigde aanvankelijk in een nederlaag, maar later werd die overwinning ongeldig verklaard vanwege een positieve dopingtest.

De 34-jarige Jürjendal bleek opnieuw te sterk voor Hari. In de eerste ronde ging Hari naar de grond na een rechtse hoek van de Est en bleef daar enkele seconden liggen. Hij herstelde zich, maar ging later in dezelfde ronde opnieuw neer.

Hoewel de wedstrijd oorspronkelijk gepland was voor maximaal drie rondes, eindigde deze al in de tweede ronde. Hari ging nog twee keer neer en kon niet verder vechten, vooral vanwege problemen met zijn been.

De nederlaag van Badr Hari zal ongetwijfeld teleurstellend zijn voor zijn fans, en het roept vragen op over zijn toekomst in de sport.