© Pexels / Pixabay

Experiment livestreamer iShowspeed gaat mis en brandweer moet te hulp schieten

De controversiële livestreamer iShowSpeed zorgde deze week voor wat commotie onder zijn kijkers toen hij ervoor koos om het bekende wetenschappelijke experiment met ‘olifantentandpasta’ in zijn eigen huis uit te voeren.

Dit experiment, waarbij verschillende chemicaliën worden gemengd om een snel uitzettende, dikke en schuimige substantie te creëren, wordt doorgaans buiten een gecontroleerde omgeving uitgevoerd vanwege de hoeveelheid warmte en dampen die vrijkomen.

De zorgen van fans begonnen toen dikke rook de slaapkamer van de streamer vulde tijdens de livestream. Hoewel sommige nieuwsbronnen meldden dat iShowSpeed na het incident in het ziekenhuis was opgenomen, lijkt dit niet het geval te zijn. In plaats daarvan kreeg hij zuurstof toegediend door brandweerlieden die ter plaatse waren gekomen. Een van zijn medewerkers, de cameraman, deelde dit nieuws met het publiek en legde uit dat Speed moeite had met ademhalen na het experiment.

Dit is echter niet de eerste keer dat iShowSpeed de hulp van de brandweer heeft moeten inroepen. Misschien wel zijn meest beruchte moment was toen hij meerdere vuurwerkjes in zijn slaapkamer afstak tijdens een livestream. Dit leidde tot kleine brandjes in zijn kamer en de brandweer moest worden opgeroepen om het vuur te blussen. Het incident zorgde voor veel ophef en virale aandacht op dat moment.

Het recente incident met het ‘olifantentandpasta’-experiment roept opnieuw vragen op over de risico’s die sommige streamers nemen om de aandacht te trekken en kijkers te vermaken. Terwijl iShowSpeed geluk had dat hij geen ernstige verwondingen opliep, benadrukt dit voorval het belang van veiligheid en verantwoordelijkheid bij livestreamingactiviteiten.