© Pexels / Pixabay

Hond president Joe Biden weg uit Witte Huis na elf bijtincidenten

Commander, de tweejarige Duitse herder van president Joe Biden, is uit het Witte Huis verwijderd nadat bleek dat hij meer personeelsleden had gebeten dan eerder bekend was. Dit meldt het Witte Huis. De Bidens overwegen nog welke stappen ze zullen nemen voor het dier.

Eerder gaf de presidentiële veiligheidsdienst aan dat Commander elf van zijn agenten had gebeten, maar recente rapporten van CNN en Axios suggereren dat het werkelijke aantal hoger ligt en dat hij ook andere medewerkers van het Witte Huis heeft gebeten.

Er zijn geen details vrijgegeven over de huidige locatie van Commander, en het is niet duidelijk of zijn verhuizing permanent is. De laatste keer dat hij in het Witte Huis werd gezien, was op 30 september, op het Truman-balkon van de privévertrekken van de president.

Dit is niet de eerste keer dat de honden van de Bidens in opspraak komen. Eerder werd Major, ook een Duitse herder, uit het Witte Huis gestuurd vanwege bijtincidenten. Hij werd naar vrienden van de familie in de staat Delaware gestuurd. De Bidens schreven het onstuimige gedrag van hun huisdieren toe aan de “stressvolle omgeving” in het Witte Huis.