Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Zangeres Katy Perry verkoopt muziekrechten voor 211 miljoen euro

Katy Perry heeft zich aangesloten bij de groeiende lijst van artiesten die hun muziekrechten hebben verkocht. De zangeres heeft een overeenkomst getekend met Litmus Music, wat haar een indrukwekkende som van 225 miljoen dollar, oftewel ongeveer 211 miljoen euro, oplevert.

Deze deal omvat de rechten van vijf albums die Perry heeft uitgebracht tussen 2008 en 2020, waaronder “One of the Boys,” “Teenage Dream,” “Prism,” “Witness” en “Smile.”

Katy Perry, nu 38 jaar oud, heeft gedurende haar carrière talloze hits gescoord, waaronder onvergetelijke nummers als “California Gurls,” “Firework,” en “Teenage Dream.”

De beslissing van Perry om haar muziekrechten te verkopen volgt op vergelijkbare deals van andere bekende artiesten. Zo sloot Justin Bieber onlangs een overeenkomst ter waarde van iets meer dan 200 miljoen dollar met Hipgnosis.

Vorig jaar verkochten ook Phil Collins en de bandleden van Genesis de rechten van hun muziek voor een indrukwekkend bedrag van 300 miljoen dollar aan Concord Music.

Het lijkt erop dat steeds meer artiesten de waarde van hun levenswerk erkennen en besluiten om hun muziekcatalogi te gelde te maken door ze te verkopen aan investeerders in muziekrechten. Dit fenomeen blijft de muziekindustrie veranderen en zorgt voor interessante ontwikkelingen in de wereld van muziek en investeringen.