Drake draagt "STOP RICO" hoodie als steun voor rapper Young Thug die vastzit in een RICO-zaak
© Instagram

Halle Berry boos op Drake voor gebruik van oude slijmfoto in nieuwe single

Halle Berry is niet blij met rapper Drake omdat hij een foto van haar gebruikt heeft voor de aankondiging van zijn nieuwe single “Slime You Out”. De foto dateert uit 2012 en toont Berry met haar gezicht bedolven onder groene slijm, genomen tijdens de Nickelodeon Kids’ Choice Awards.

De actrice uit haar ongenoegen over het gebruik van de foto op Instagram, nadat ze de cryptische boodschap “Soms moet je de volwassenere man zijn, zelfs als je een vrouw bent” plaatste. Haar fans begonnen al snel te speculeren dat dit bericht gericht was op Drake.

Toen volgers Halle Berry vroegen naar haar mening over de foto die Drake had gebruikt, reageerde ze fel: “Hij heeft geen toestemming gekregen. Dat is niet cool. Ik had meer van hem verwacht. Vandaar mijn bericht vandaag. Als mensen die je bewondert je teleurstellen, moet je volwassener zijn en verder gaan.”

Toen een volger suggereerde dat Drake geen toestemming hoefde te vragen omdat de foto van Getty Images was, weerlegde Berry dit met de bewering dat hij wel om toestemming had gevraagd en dat ze had geweigerd. Ze voegde eraan toe: “Waarom zou je het vragen als je toch van plan bent te doen waar je zin in hebt? Dat voelt als een middelvinger naar mij. Snap je het nu?”

Tot op heden hebben Drake en zijn mede-artiest SZA, die ook aan de single heeft meegewerkt, nog niet gereageerd op de onvrede van Halle Berry. De bewuste foto staat echter nog steeds op hun Instagram-accounts.

De controverse werpt een schijnwerper op kwesties met betrekking tot het gebruik van beelden zonder toestemming in de entertainmentindustrie, en het lijkt erop dat Halle Berry vastbesloten is om haar standpunt hierover duidelijk te maken, zelfs als het gaat om een artiest van het kaliber van Drake.