Voetballer Messi zegt sorry voor tripje naar Saoedi-Arabië en krijgt twee weken geen salaris

Voetballer Lionel Messi heeft sorry gezegd voor zijn tripje naar Saoedi-Arabië.

De Argentijnse sterspeler Lionel Messi heeft zijn excuses aangeboden aan zijn teamgenoten van Paris Saint-Germain (PSG) voor zijn ongeoorloofde reis naar Saoedi-Arabië. Messi vertrok zonder toestemming naar het land, terwijl er eigenlijk een training op het programma stond. Hij dacht echter dat hij na de wedstrijd een vrije dag zou hebben, zoals gewoonlijk.

Op Instagram verklaarde Messi dat hij zijn trip naar Saoedi-Arabië had gepland en niet meer kon annuleren. Hij bood zijn excuses aan aan zijn teamgenoten en liet weten af te wachten wat de club met hem wil doen. PSG heeft Messi voor twee weken geschorst vanwege zijn acties. De zevenvoudig Gouden Bal-winnaar ontbrak op maandag op de training en werd gespot in Saoedi-Arabië, waarvan hij toeristisch ambassadeur is.

De spelers van PSG hadden eigenlijk een vrije dag, maar deze werd ingetrokken vanwege de nederlaag tegen FC Lorient (1-3). Messi had geen groen licht gekregen om naar Saoedi-Arabië af te reizen, maar besloot toch te gaan. Als gevolg van zijn acties mag hij nu twee weken niet spelen en trainen en zal hij gedurende die periode ook geen salaris ontvangen.

De schorsing van Messi is een flinke tegenvaller voor PSG, dat momenteel koploper is in de Ligue 1 en zich voorbereidt op de halve finale van de Champions League tegen Manchester City. Messi, die deze zomer transfervrij overkwam van FC Barcelona, heeft dit seizoen in totaal 38 wedstrijden gespeeld voor PSG en 30 doelpunten gescoord.