© YouTube

Travis Scott wordt niet vervolgd voor dood tien bezoekers Astroworld festival

Travis Scott zal niet worden vervolgd voor de dood van tien concertgangers tijdens het Astroworld-festival in Houston in november 2021.

Aanklagers in Texas hebben aangekondigd dat er geen aanklachten zullen worden ingediend tegen Scott of vijf anderen die onderwerp waren van het onderzoek.

Het tragische incident vond plaats tijdens het festival, dat mede was georganiseerd door Scott. Tijdens zijn optreden probeerde een menigte naar voren te dringen, met als gevolg dat veel bezoekers werden vertrapt. Naast de tien doden vielen er duizenden gewonden.

Al snel na het incident bleek dat er op verschillende fronten ernstige fouten waren gemaakt. De vergunningen waren niet in orde, het beveiligingspersoneel was onvoldoende opgeleid en er werd te laat ingegrepen.

Verschillende nabestaanden hebben inmiddels een schikking getroffen met Travis Scott. Gedurende anderhalf jaar heeft justitie onderzoek gedaan naar mogelijke strafrechtelijke vervolging, maar het komt niet tot aanklachten.

De advocaat van Scott spreekt van gerechtigheid. Hij benadrukt dat zijn cliënt het optreden drie keer heeft stilgelegd om te controleren of alles goed ging in het publiek. “Nu dit hoofdstuk is afgesloten, hopen we dat de overheid zich gaat richten op wat echt belangrijk is: het voorkomen van hartverscheurende tragedies zoals die op Astroworld.”