© Instagram

Tory Lanez schrijft open brief aan rechtbank en claimt onschuld in neerschieten Megan Thee Stallion

Tory Lanez heeft een brief geschreven aan de rechtbank waarin hij claimt onschuldig te zijn en een nieuwe rechtszaak vraagt.

De Amerikaanse rapper Tory Lanez heeft vrijdag een open brief geschreven gericht aan de Los Angeles County District Attorney waarin hij zijn onschuld claimt in de rechtszaak rondom de schietpartij met Megan Thee Stallion.

De brief werd gedeeld op Lanez’s Instagram-account en beschuldigt de adjunct-districtsattorney’s Kathy Ta en Alex Bott van het onrechtmatig misbruiken van “hun autoriteit om elk ontlastend bewijs te verbergen en te onderdrukken dat mij vrijpleit, of mijn onschuld verder bevordert.” Als gevolg hiervan beweert Peterson dat hij “volledig beroofd en beroofd was van een eerlijk proces.” In de oorspronkelijke motie van Peterson voor een nieuw proces werd het achterhouden van bewijs niet aangegeven.

De advocaten van Peterson, Jose Baez en Matthew Barhoma, hebben vorige maand in de motie meerdere gronden aangehaald, waaronder een bewering dat de rechter “ten onrechte” juryleden toestond om een Instagram-bericht uit september 2020 van Lanez’s persoonlijke account te bekijken waarin stond dat Megan’s voormalige beste vriendin Kelsey Harris niet de schutter was. De motie voor een nieuw proces werd verwacht nadat Peterson nieuwe vertegenwoordiging had ingeschakeld na zijn veroordeling voor alle drie de aanklachten tegen hem.

In de brief beweerde Lanez dat hij vecht voor zijn onschuld namens zijn familie, fans en “de honderdduizenden zwarte en Spaanse minderheden die zichzelf niet adequaat kunnen verdedigen.” Hij beweerde ook dat de aanklagers een “vals verhaal” hadden gecreëerd rondom de gebeurtenissen rondom de schietpartij met Megan Thee Stallion.