Soulja Boy moet een ex-vriendin ruim 230.000 dollar betalen

Soulja Boy moet bijna $236.000 betalen voor aanval op ex-vriendin.

De bekende rapper Soulja Boy, echte naam DeAndre Way, moet een forse boete betalen voor een zaak uit 2019 waarin hij wordt beschuldigd van het aanvallen van zijn ex-vriendin Kayla Myers. Volgens Rolling Stone werd Soulja Boy beschuldigd van het slaan van Myers met een pistool, haar ontvoeren en dreigen haar te doden. Nu heeft de rechter bevolen dat hij $235.900 aan schadevergoeding moet betalen. Een jury besloot op dinsdag (25 april) dat $1.800 van dat bedrag naar Myers gaat voor mentale gezondheidszorg en de rest is bestemd voor fysieke en mentale pijn en lijden.

Myers maakte in 2019 een politierapport over een incident tussen haar en Soulja Boy. De slachtoffer beweerde dat de rapper haar benaderde op een feestje in Malibu en dat ze in een ruzie belandden. Ze beweerde dat Soulja Boy haar “neersloeg en in haar maag schopte en vervolgens een pistool op haar hoofd richtte”, en dat ze “zou sterven”. Het rapport omvatte ook dat “Way zijn assistent vervolgens opdroeg haar in de garage vast te binden met ducttape”. Andere beschuldigingen die in de rechtbankdocumenten zijn opgenomen, zijn dat de Atlanta-rapper Myers dwong om voor hem en zijn assistent te baden.

Op het moment van het incident hield Soulja Boy vol dat hij onschuldig was en “alle beschuldigingen van wangedrag ontkende en eiste dat de rechtszaak zou worden verworpen”. Soulja Boy beweerde ook dat alle schade toegebracht aan Kayla werd veroorzaakt door “derden” en dat hij geen rol speelde in de aanval. Soulja Boy heeft nog niet publiekelijk gereageerd op de recente uitspraak van de rechtbank.