Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Ruud Gullit verdedigt zich tegen claims van zijn Italiaanse kinderen na eis half miljoen

Ruud Gullit heeft gereageerd op de aanklachten van zijn twee Italiaanse kinderen, Quincy en Cheyenne, die beweren dat hij achterstallige alimentatie verschuldigd is. Gullit beweert dat hij zijn financiële verplichtingen is nagekomen en geen verdere betalingen verschuldigd is.

Volgens de advocaat van Gullit, Ruben van Eijck, was de voormalige Nederlandse voetbalster “verbaasd” toen hij hoorde dat zijn kinderen een juridische procedure in Italië hadden gestart. Van Eijck beweert dat het erop lijkt dat de Italiaanse advocaat die de zaak heeft aangespannen mogelijk onjuiste of onvolledige informatie heeft ontvangen van Christina Pensa, de ex-vrouw van Gullit, of een van de kinderen.

Gullit was van 1994 tot 2000 getrouwd met Christina Pensa en heeft twee kinderen met haar. Na de scheiding legde de rechter Gullit een alimentatie op van 8 miljoen lire, de toenmalige Italiaanse munteenheid. In 2010 werd de maandelijkse alimentatie vastgesteld op 7.200 euro. De kinderen beweren dat Gullit deze bedragen nooit heeft betaald, ondanks een overeenkomst die in 2017 was getekend om de schuld af te lossen.

Gullit en zijn advocaat blijven volhouden dat hij de overeengekomen betalingen wel heeft gedaan en dat er geen verdere financiële verplichtingen zijn. Deze zaak zal waarschijnlijk juridisch worden uitgevochten om de waarheid te bepalen.