© Pexels / Pixabay

Amerikaanse stad eert doodgeschoten rapper Tupac door straat te hernoemen

De stad Oakland heeft een eerbetoon gebracht aan de legendarische rapper Tupac Shakur door een deel van MacArthur Boulevard te hernoemen naar Tupac Shakur Way.

Het gewijzigde stuk weg loopt tussen Van Buren en Grand Avenue en werd officieel onthuld tijdens een ceremonie bijgewoond door familie, vrienden en fans.

Tijdens de ceremonie werd Tupac’s diepe band met Oakland benadrukt, waar hij zijn muzikale reis begon en zijn eerste album schreef als lid van Digital Underground. Het eerbetoon gaat verder dan zijn muzikale nalatenschap en omvat ook zijn invloedrijke boodschappen en activisme. Radiopersoonlijkheid Sway Calloway noemde Tupac een leider en innovator die streed voor het volk, en rapper E-40 prees hem als de grootste rapper en benadrukte zijn pleidooi voor hun cultuur.

Het besluit om de straat te hernoemen werd unaniem genomen door de gemeenteraad van Oakland, onder leiding van raadslid Caroll Fife. De familie van Tupac was diep ontroerd door het eerbetoon en hoopt dat Tupac Shakur Way een veilige en betekenisvolle plek zal zijn voor de gemeenschap. Sekyiwa ‘Set’ Shakur, Tupac’s zus, kondigde plannen aan om een vredespaal op de locatie te plaatsen als een symbool van liefde en vrede in Oakland, een visie die Tupac tijdens zijn leven krachtig bevorderde.