Rotjoch neemt het op voor voetballer Berghuis na klap: “lekker ouderwetse tik op je pan!”

Rotjoch neemt het op voor voetballer Berghuis die een klap uitdeelde na een racistische opmerking.

Gisteren zorgde een incident na de uitwedstrijd van Ajax tegen FC Twente voor de nodige opschudding. Steven Berghuis, de aanvaller van Ajax, deelde een klap uit aan een supporter. De beelden van het voorval verspreidden zich al snel op sociale media, waardoor de gebeurtenis viraal ging. Een getuige verklaarde dat de supporter, die de klap ontving, Brian Brobbey racistisch had bejegend. Brobbey, medespeler van Berghuis, reageerde op Instagram met een foto van hen beiden, vergezeld van een hartje. Ondanks de verklaring van racisme ontving Berghuis een boete van Ajax en betuigde hij spijt voor zijn actie.

Zelfs Rotjoch, een fanatieke Ajax-supporter die nooit fan is geweest van Berghuis vanwege zijn verleden bij Feyenoord, kiest in dit geval de kant van de speler. Op Twitter verklaarde hij dat het noodzakelijk is om in te grijpen bij racisme, waarbij hij stelde: “Mensen die zulke troep roepen mogen een tik verwachten. 😤 Lekker ouderwetse tik op je pan!” Hij voegde er nog aan toe: “Actie reactie.”

Het incident heeft de nodige reacties losgemaakt in de voetbalwereld en daarbuiten. Hoewel geweld natuurlijk geen acceptabele reactie is, hebben sommigen begrip voor de emoties die kunnen ontstaan bij racistische beledigingen. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat geweld nooit de juiste oplossing is en dat er andere manieren zijn om dergelijke situaties aan te pakken.

Ajax heeft gereageerd op het incident door Berghuis een boete op te leggen en de speler heeft zijn spijt betuigd voor zijn actie. Het is te hopen dat deze gebeurtenis aanzet tot een breder gesprek over racisme in het voetbal en dat er meer aandacht komt voor de noodzaak van een respectvolle en inclusieve sportomgeving.