Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Riley Keough, kleindochter Elvis Presley, vecht verkoop van Graceland aan

Riley Keough, de kleindochter van Elvis Presley, heeft juridische stappen ondernomen om de verkoop van het beroemde landgoed Graceland in Tennessee te voorkomen. Graceland, waar Elvis Presley tot zijn dood in 1977 woonde en begraven ligt, zou donderdag door Naussany Investments in de verkoop worden gezet.

Verkoopdispuut

Keough werd de rechtmatige eigenaar van Graceland na het overlijden van haar moeder, Lisa Marie Presley, begin vorig jaar. Naussany Investments claimt dat Lisa Marie in 2018 een lening van bijna 4 miljoen dollar heeft afgesloten en Graceland als onderpand heeft gebruikt. Het bedrijf beweert dat de lening nooit is terugbetaald, waardoor ze nu het landgoed willen verkopen om hun verlies te dekken.

Juridische stappen

Keough betwist deze claim en stelt dat haar moeder nooit een dergelijke lening heeft afgesloten. Ze heeft daarom een rechtszaak aangespannen tegen Naussany Investments en beweert dat de documenten die de lening moeten bewijzen “frauduleus” zijn. Volgens CNN is er woensdag een tijdelijk verbod uitgevaardigd om de verkoop van het landgoed te stoppen, in afwachting van verdere juridische procedures.

Reactie op de situatie

Keough’s actie onderstreept haar vastberadenheid om Graceland in de familie te houden en te beschermen tegen wat zij als ongegronde en frauduleuze claims ziet. Het landgoed is niet alleen een belangrijk cultureel erfgoed, maar ook een persoonlijke schat voor de familie Presley.

Het is nog onduidelijk hoe de zaak zich verder zal ontwikkelen, maar voorlopig blijft Graceland in het bezit van Keough, terwijl de juridische strijd voortduurt.