Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

GLORY schorst Jamal Ben Saddik voor zes maanden na incident met Rico Verhoeven

GLORY heeft woensdag aangekondigd dat Jamal Ben Saddik voor zes maanden is geschorst vanwege zijn gedrag na afloop van het gevecht tussen Rico Verhoeven en Nabil Khachab begin maart in het GelreDome. De Belgische Marokkaan probeerde Verhoeven een schop te geven tijdens de verhitte nasleep van het gevecht.

Incident in de ring

Na de wedstrijd tussen Verhoeven en Khachab, waar de jury Verhoeven als winnaar aanwees, ontstond er commotie in de ring. De begeleidingsstaf van Khachab was het niet eens met de uitslag. Ben Saddik, aanwezig als coach van Khachab, uitte zijn ongenoegen door in de richting van Verhoeven te trappen. Hoewel de trap miste, was de schade al aangericht en besloot GLORY een onderzoek te starten.

Schorsing na onderzoek

Na een grondig onderzoek heeft de kickboksbond besloten om Ben Saddik voor zes maanden te schorsen. Deze schorsing komt nadat Ben Saddik net was teruggekeerd van een eerdere dopingschorsing. In 2023 werd hij voor de tweede keer betrapt op dopinggebruik, wat leidde tot aanzienlijke kritiek, vooral van Verhoeven.

Persoonlijke omstandigheden

Hoewel de schorsing een serieuze maatregel is, lijkt het erop dat Ben Saddik er niet direct door geraakt wordt. Kort na het incident maakte de kickbokser bekend dat hij een operatie had ondergaan vanwege kanker en voorlopig geen gevechten gepland heeft staan.

Voortdurende rivaliteit

De rivaliteit tussen Verhoeven en Ben Saddik gaat jaren terug en is doordrenkt met haat en nijd. Verhoeven heeft altijd openlijk zijn afkeur uitgesproken over Ben Saddiks dopinggebruik, wat bijdraagt aan de gespannen verhouding tussen de twee vechters. Deze schorsing is de nieuwste ontwikkeling in een lange geschiedenis van vijandigheid.

GLORY heeft met deze beslissing een duidelijk signaal afgegeven dat dergelijk gedrag niet wordt getolereerd, zelfs niet in de intense wereld van professioneel kickboksen.