Madonna stelt tour uit na opname op intensive care vanwege bacteriële infectie

Madonna, de Queen of Pop, heeft aangekondigd dat haar langverwachte Celebration Tour wordt uitgesteld.

De zangeres heeft onlangs een ernstige bacteriële infectie opgelopen en heeft enkele dagen op de intensive care doorgebracht, zo heeft haar manager woensdagavond bekendgemaakt. Voorlopig staakt ze al haar werkzaamheden.

De diagnose werd afgelopen zaterdag gesteld, zo meldde haar manager Guy Oseary op Instagram. Hoewel haar gezondheid verbetert en ze nog steeds behandeling ontvangt, zal ze op dit moment al haar verplichtingen, waaronder de tour, moeten onderbreken. Oseary voegde eraan toe dat de verwachting is dat ze volledig zal herstellen.

De Celebration Tour zou op 15 juli van start gaan in Vancouver, Canada, en er stonden in totaal 84 concerten gepland in meer dan 40 steden. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zullen zijn voor de shows in de Ziggo Dome in Amsterdam op 1 en 2 december. Concertorganisator Mojo heeft nog geen informatie ontvangen over eventuele annuleringen en gaat er voorlopig van uit dat de shows doorgaan. Op dit moment zijn er nog tickets beschikbaar voor de optredens in Nederland.

De manager van Madonna belooft meer informatie te verstrekken zodra deze beschikbaar is, waaronder de nieuwe startdatum van de tour en de in te halen concerten. De Celebration Tour is bedoeld als een greatest hits-tour om haar vier decennia als artiest te vieren. Madonna’s vorige wereldtournee, The Madame X Tour, vond plaats in 2019, waarbij ze vanwege een knieblessure meerdere concerten moest annuleren. Destijds stond er geen optreden in Nederland gepland. Haar laatste grote concert in Nederland vond plaats in 2015.