Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Handgeschreven briefje Queen of Soul Aretha Franklin geldig als testament

Een handgeschreven briefje dat werd gevonden in de bank van de in 2018 overleden Queen of Soul, Aretha Franklin, is door een jury tijdens een rechtszaak in Michigan vastgesteld als een geldig testament. Op het papiertje had de zangeres haar wensen opgeschreven.

Toen Aretha op 76-jarige leeftijd overleed, had ze geen formeel testament achtergelaten. Echter, in haar huis in Detroit werden een aantal met de hand geschreven documenten ontdekt, wat resulteerde in een geschil tussen haar vier zonen. Naast het briefje dat in de bank werd gevonden en dateert uit 2014, werd er ook een document uit 2010 aangetroffen in een kast.

Op de moeilijk leesbare briefjes leek Aretha haar bezittingen te willen verdelen onder haar familieleden. Beide testamenten leken te streven naar een gelijke verdeling van de royalty’s. Twee van haar zonen waren echter voorstander van het document uit 2014, terwijl een ander vond dat de papieren uit 2010 meer waarde hadden.

De zeskoppige jury koos uiteindelijk voor het meest recente testament. De doorslaggevende factor was de handtekening van Aretha, die een smiley bevatte. Volgens een van haar zonen was dit ‘kenmerkend’ voor het handschrift van zijn moeder.

Met de jury’s beslissing is het geschil over Aretha Franklin’s nalatenschap hopelijk opgelost. Het handgeschreven document uit 2014 zal nu worden erkend als het geldige testament, waarin haar wensen met betrekking tot de verdeling van haar bezittingen worden vastgelegd. Het is een afsluiting van een juridisch proces dat de erfgenamen van de legendarische zangeres verdeeld heeft gehouden, en het geeft een duidelijk beeld van haar intenties voor haar nalatenschap.