© Pexels / Pixabay

Fredo riskeert gevangenisstraf van maximaal drie jaar in Dubai voor wiet

De Britse rapper Fredo, ook bekend als Marvin Bailey, loopt het risico om tot drie jaar in de gevangenis van Dubai te worden opgesloten nadat hij naar verluidt was betrapt op het bezit van cannabis tijdens een vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten.

Fredo, bekend van hits als “Toxic Trait”, werd in september gearresteerd nadat hij verdacht werd van het verbergen van drugs in Dubai. Dit heeft geleid tot serieuze juridische consequenties, aangezien de Verenigde Arabische Emiraten een streng nul-tolerantiebeleid ten aanzien van drugs hanteren. Het bezit van zelfs de kleinste hoeveelheid illegale drugs kan resulteren in een gevangenisstraf van minimaal drie maanden en maximaal drie jaar.

Hoewel de specifieke aanklachten tegen Fredo nog niet openbaar zijn gemaakt, kunnen de gevolgen ernstig zijn. Hij riskeert deportatie, een aanzienlijke boete en een levenslang verbod om terug te keren naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Deze ontwikkeling komt nadat de rapper in juni al in hechtenis werd genomen op de luchthaven van Heathrow bij zijn terugkeer van een vakantie op Barbados.

De toekomst van Fredo blijft onzeker, met het vooruitzicht van mogelijk jarenlange gevangenisstraf voor het overtreden van het strenge drugsbeleid van Dubai.