Drake blijkt koper van ring Tupac Shakur voor miljoen dollar

Rapper Drake heeft deze week bekendgemaakt dat hij degene is die maar liefst 1 miljoen dollar (ongeveer 900.000 euro) heeft neergelegd voor een unieke ring, ontworpen en gedragen door rapper Tupac Shakur.

Het bijzondere sieraad, volgens veilinghuis Sotheby’s het duurste hiphop-gerelateerde item ooit verkocht, prijkt nu trots om Drake’s pink, zoals te zien op zijn Instagram-account.

De ring is prachtig vormgegeven als een kroon en schittert met goud, robijnen en diamanten. De inscriptie “Pac & Dada” op de ring is een eerbetoon aan Tupac en Kidada Jones, Tupac’s toenmalige vriendin. Het feit dat de ring gedragen is door Tupac tijdens zijn laatste publieke optreden tijdens de MTV Video Music Awards in 1996, draagt bij aan zijn onschatbare waarde.

De aankoop van de ring door Drake benadrukt niet alleen zijn bewondering voor de nalatenschap van Tupac Shakur, maar toont ook zijn diepgewortelde passie voor de hiphop-cultuur. Met zijn openbare vertoon van de ring op sociale media, laat Drake zien dat hij trots is om deze historische schat te bezitten.

Het is duidelijk dat de impact van Tupac Shakur’s muzikale erfenis en zijn invloed op de hiphop-wereld nog steeds voelbaar is bij hedendaagse artiesten zoals Drake. De ring fungeert als een waardevolle herinnering aan Tupac’s nalatenschap en draagt bij aan het in stand houden van zijn legendarische status in de muziekgeschiedenis.