© Pexels / Pixabay

Doorbraak in moordonderzoek Tupac Shakur met aanhouding nieuwe verdachte

Het lijkt erop dat na jaren van mysterie en speculatie eindelijk een doorbraak is bereikt in de tragische moordzaak van de legendarische rapicoon Tupac Shakur. De Amerikaanse zender ABC News heeft bevestigd dat de politie van Las Vegas een verdachte heeft gearresteerd, en fans van over de hele wereld houden hun adem in.

De verdachte in kwestie is Duane ‘Keffe D’ Davis, nu 60 jaar oud. Volgens bronnen die dicht bij het onderzoek staan, zou Davis een sleutelfiguur kunnen zijn geweest in het incident dat het leven van Tupac Shakur op 7 september 1996 abrupt beëindigde. De politie doorzocht onlangs het huis van Davis in Henderson, een voorstad van Las Vegas, en dit heeft geleid tot zijn arrestatie.

Dit onderzoek heeft maar liefst 27 jaar geduurd, en Davis is eerder ondervraagd vanwege zijn mogelijke rol in de schietpartij. Wat deze doorbraak nog opmerkelijker maakt, is dat Davis in interviews en in zijn autobiografie, die in 2019 werd gepubliceerd, openhartig heeft gesproken over zijn betrokkenheid bij het incident.

Tupac Shakur, beter bekend als 2Pac, werd op die noodlottige dag voor een stoplicht in Las Vegas neergeschoten, terwijl hij in een konvooi zat. Een witte Cadillac stopte naast zijn auto, en het tragische schot dat volgde, schokte de wereld van muziek en entertainment. De 25-jarige legende overleed enkele dagen later in het ziekenhuis, maar nu lijkt er eindelijk hoop te zijn op gerechtigheid voor zijn fans en geliefden.