Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Boete en schorsing voor Cristiano Ronaldo na obsceen gebaar in Saoedische competitie

Cristiano Ronaldo is voor één wedstrijd geschorst in de Saoedische competitie vanwege een obsceen gebaar dat hij maakte tijdens het duel tussen Al-Nassr en Al-Shabab, waar Al-Nassr een 3-2 overwinning behaalde. Het 39-jarige voetbalicoon benutte onder andere een penalty tijdens de wedstrijd.

Na afloop van de wedstrijd provoceren de fans van Al-Shabab Ronaldo door de naam van Lionel Messi te scanderen. Ronaldo reageerde door zijn linkerhand achter zijn oor te plaatsen en met zijn rechterhand een beweging voor zijn kruis te maken. Hoewel dit gebaar niet door de officiële camera’s werd geregistreerd, circuleerden beelden ervan op sociale media.

De Saoedische voetbalbond heeft Ronaldo een schorsing opgelegd voor één wedstrijd en een boete van 10.000 Saudische riyal (ongeveer € 2.460). Daarnaast moet hij het dubbele betalen aan tegenstander Al-Shahab. Ronaldo heeft geen mogelijkheid om tegen deze beslissing in beroep te gaan.

In een verklaring aan de Saoedische krant Ar Riyadiya verdedigde Ronaldo zijn actie en beweerde dat het gebaar in Europa als niet-beledigend wordt beschouwd. Hij stelt dat het gebaar kracht uitdrukt en geen gebrek aan respect naar de clubs betekent.