Travis Scott
© Instagram

Travis Scott streeft naar de op één na meest winstgevende raptour in de geschiedenis

Travis Scott staat op het punt geschiedenis te schrijven met zijn Circus Maximus-tournee, die nu al een van de meest lucratieve raptours ooit belooft te worden. Na de release van zijn langverwachte album “UTOPIA” vorig jaar, heeft de “SICKO MODE”-rapper zijn fans wereldwijd in extase gebracht met zijn ongelooflijke live-optredens.

Met de recente toevoeging van nieuwe data voor de Europese etappe van de tour, voorspellen experts dat Travis Scott een totaal bruto van ergens tussen de $130 en $140 miljoen zal behalen uit de verkoop van naar schatting 1,1 miljoen tickets over 61 shows. Als deze voorspelling uitkomt, zou dit de op een na meest winstgevende raptour in de geschiedenis betekenen, slechts achter Drake’s “It’s All A Blur”-tour van vorig jaar, die het record vestigde met openingsacts van Sexyy Red, J. Cole en 21 Savage.

Het enthousiasme voor Travis Scott’s tournee is duidelijk te zien aan de razendsnelle uitverkoop van shows, waarbij hij in één weekend zelfs een volledig stadion uitverkocht. De toevoeging van nieuwe shows heeft de brutoschattingen nog verder opgedreven, wat aantoont hoezeer fans uitkijken naar zijn live-optredens.

Terwijl Travis Scott zich opmaakt voor dit monumentale succes, staat hij ook voor een ander soort uitdaging met de aanstaande Astroworld-rechtszaak. Hoewel hij en zijn medebeklaagden het grootste deel van de rechtszaken hebben geschikt, staat er nog een zaak open voor de tragische gebeurtenissen tijdens het Astroworld Festival van 2021.