Kanye West
© Instagram

Ye dringt aan op naamsverandering in de muziekindustrie: “Respecteer Ye”

Ye, voorheen bekend als Kanye West, heeft een krachtig verzoek gedaan aan de muziekindustrie: respecteer zijn naamsverandering.

De 46-jarige rapper heeft zijn naam drie jaar geleden officieel gewijzigd naar Ye, en hij vraagt nu aan streamingdiensten, uitgevers en websites om deze verandering te erkennen.

Het team van de artiest heeft een brief gestuurd naar verschillende platforms, waarin wordt benadrukt dat de naamsverandering van Ye niet zomaar een impulsieve beslissing was. Hij is zich volledig bewust van de merkwaarde die hij opoffert door afstand te doen van de naam Kanye West.

Voor Ye is de oude naam “Kanye West” meer dan alleen een label; het vertegenwoordigt een verleden waar hij afscheid van wil nemen. Hij beschouwt zijn voormalige naam zelfs als een “slavennaam” en wil daarom dat alle platforms de naam Kanye West schrappen en alleen nog maar verwijzen naar Ye.

Ondanks dat de naamsverandering al in oktober 2021 heeft plaatsgevonden, blijven sommige mensen en organisaties nog steeds vasthouden aan de oude naam. Ye hoopt met zijn oproep nu eindelijk de volledige erkenning te krijgen voor zijn nieuwe identiteit en naam. De vraag is nu of de muziekindustrie zal luisteren naar zijn verzoek en de overgang naar Ye volledig zal omarmen.