© Pexels

Voetballer Paul Pogba voor vier jaar geschorst vanwege overtreding dopingregels

Juventus-middenvelder Paul Pogba is donderdag voor vier jaar geschorst wegens het overtreden van de dopingregels. De dertigjarige Franse voetballer, die momenteel bij Juventus speelt, werd sinds september voorlopig geschorst na een positieve test op het verboden spierversterkende middel testosteron.

Deze test vond plaats na de wedstrijd Udinese-Juventus, waarin Pogba niet speelde, maar hij nam daarna nog deel aan twee duels.

De Italiaanse antidopingaanklager eiste in december een schorsing van vier jaar, waar Pogba nu mee instemt om in beroep te gaan bij het sporttribunaal CAS. Pogba ontkent bewust valsgespeeld te hebben en benadrukt in een verklaring dat hij nooit opzettelijk verboden supplementen heeft gebruikt. Hij geeft aan geschokt en verdrietig te zijn dat alles wat hij heeft opgebouwd hem nu wordt ontnomen. Pogba zegt dat het echte verhaal nog aan het licht zal komen en benadrukt dat hij als professioneel atleet nooit iets zou nemen om zijn prestaties te bevorderen.

De schorsing werpt een schaduw over de voetbalcarrière van Paul Pogba, maar zijn besluit om in beroep te gaan bij het CAS suggereert dat hij vastberaden is om zijn onschuld te bewijzen en zijn reputatie te verdedigen.