Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Voetballer Neymar krijgt miljoenen euro’s boete vanwege illegaal aanleggen meer bij villa

Neymar, de Braziliaanse voetballer van Paris Saint-Germain, is veroordeeld tot het betalen van een boete van ongeveer 3 miljoen euro wegens illegale bouwactiviteiten bij zijn villa in Brazilië. De aanvaller heeft meerdere bouw- en milieuregels overtreden.

Volgens de rechter heeft Neymar tientallen overtredingen begaan, waaronder het zonder toestemming omleiden van een rivier en het verwijderen van grond om een meer en een strand aan te leggen.

De villa van Neymar bevindt zich in Mangaratiba, een toeristisch gebied op 130 kilometer afstand van Rio de Janeiro. Op het terrein heeft de 31-jarige voetballer onder andere een helikopterlandplaats, een spa en een sportschool.

Eind vorige maand ontdekten de Braziliaanse autoriteiten het illegale project na posts op sociale media. Het terrein werd afgezet, maar dat weerhield Neymar er niet van om toch een feest te organiseren op die locatie.

Mogelijk staan Neymar nog meer sancties te wachten, omdat er een breder onderzoek loopt naar de bouw van zijn villa. Hoewel Neymar een deel van zijn tijd in Brazilië doorbrengt, is hij voornamelijk gevestigd in Parijs. Hij heeft nog een contract bij Paris Saint-Germain tot de zomer van 2025.

In Brazilië is Neymar een ster van het nationale elftal. Eind vorig jaar evenaarde hij op het WK in Qatar de Braziliaanse legende Pelé als topscorer aller tijden van het land, met 77 doelpunten. Desondanks werd Brazilië in de kwartfinale al uitgeschakeld door Kroatië.