Trump met rappers verdacht in grote bendezaak op podium tijdens rally (VIDEO)

Voormalig president Donald Trump heeft tijdens een rally in de Bronx twee rappers, die betrokken zijn in een grote bendezaak, op het podium uitgenodigd. Michael Williams, bekend als Sheff G, en Tegan Chambers, alias Sleepy Hallow, worden beschuldigd van ernstige misdaden, waaronder poging tot moord en samenzwering.

Sheff G, 25 jaar, is een populaire rapper met miljoenen views op YouTube, en Sleepy Hallow, 24 jaar, heeft bijna 11 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify. Beiden hebben onschuldig gepleit in hun rechtszaken.

Trumps keuze om deze artiesten uit te nodigen komt op een moment dat hij zelf verwikkeld is in een rechtszaak over zwijggeldbetalingen. Tijdens de rally bekritiseerde hij opnieuw de hoge misdaadcijfers in democratisch geleide steden zoals New York.

Trump probeert nu zijn steun onder Afro-Amerikaanse kiezers te vergroten, een demografische groep die in 2020 grotendeels op Joe Biden stemde. De associatie met de beschuldigde rappers wordt gezien als een controversiële maar strategische zet in zijn campagne voor de presidentsverkiezingen.

Deze ontwikkeling illustreert de complexe politieke dynamiek rondom Trumps campagne en zijn pogingen om een bredere steunbasis op te bouwen, ondanks de juridische complicaties van zijn nieuwe bondgenoten.