© Instagram

Tory Lanez dient beroep in tegen 10 jaar cel voor schieten op Megan Thee Stallion

Tory Lanez en zijn juridische team hebben naar verluidt opnieuw beroep aangetekend om zijn tienjarige straf voor het neerschieten van Megan Thee Stallion te laten herzien.

De nieuwe zaak is gebaseerd op argumenten zoals ‘Erroneous Admission of Evidence’ en ‘Prosecutorial Misconduct’. De uitgebreide brief, van naar verluidt 103 pagina’s, bouwt voort op eerdere moties voor een nieuw proces die in mei 2023 werden afgewezen. Het beroep lijkt te steunen op getuigenissen, waaronder verklaringen van Lanez’ chauffeur over het incident.

Law & Crime-verslaggever Meghann Cuniff merkte op dat de nieuwe aanvraag voortbouwt op een eerdere habeas-petitie ingediend in december, waarin de chauffeur van Lanez verklaarde dat hij zag dat Lanez probeerde een pistool af te pakken van Megan’s vriend voordat het schieten plaatsvond. De chauffeur kon echter niet bevestigen wie de schoten heeft afgevuurd.

Het beroep lijkt de verdediging van Lanez te versterken met nieuwe informatie en argumenten. Blijf op de hoogte voor verdere updates in deze zaak.