Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Timbaland zegt sorry tegen Britney Spears na ‘muilkorf’ uitspraak Justin Timberlake

Muziekproducent Timbaland (51) heeft zijn excuses aangeboden aan Britney Spears (41) en haar fans na een omstreden uitspraak tijdens een panelgesprek. In het gesprek had Timbaland gezegd dat Justin Timberlake (42), met wie hij vaak heeft samengewerkt, destijds “een muilkorf” op Britney had moeten doen.

Britney Spears en Justin Timberlake hadden een relatie van 1999 tot 2002, die recentelijk opnieuw in de schijnwerpers kwam door de publicatie van Britney’s memoires, ‘The Woman in Me’. Timbaland deed zijn omstreden uitspraak tijdens een discussie over het boek, wat resulteerde in kritiek op sociale media.

In een TikTok-livestream kwam Timbaland terug op zijn woorden en verontschuldigde hij zich. Hij richtte zich tot Britney en haar fans en zei: “Sorry aan Britney en al haar fans. Je hebt een stem. Zeg wat je wilt zeggen. Wie ben ik om je te vertellen wat je niet mag zeggen? Het was verkeerd dat ik dat heb gezegd.”

De verontschuldiging volgt op een golf van reacties en reflectie op de manier waarop de media en het publiek destijds omgingen met de relatie tussen Britney Spears en Justin Timberlake.