Meek Mill
© Instagram

Meek Mill spreekt zich uit over YSL RICO-zaak en gebruik teksten raps Young Thug

Meek Mill heeft zijn bezorgdheid geuit over de invloed van politiek en het rechtssysteem op rappers, in het bijzonder verwijzend naar het lopende YSL RICO-proces waarin de teksten van Young Thug worden gebruikt.

De uitspraak van de rechter dat de teksten als bewijs kunnen worden gebruikt, heeft geleid tot discussie in de rapgemeenschap.

Meek Mill, bekend om zijn activisme voor rechtvaardigheidshervorming, tweette: “Door ons op te sluiten wegens rappen, werd ik bang om [een] interview Free Jeff Free [YFN] Lucci te doen.” Hiermee lijkt hij de angst te uiten die veel rappers voelen over het uiten van zichzelf in hun muziek, wetende dat dit tegen hen kan worden gebruikt in juridische procedures.

Eerder had Meek Mill al commentaar gegeven op de zaak van Young Thug, waarbij hij suggereerde dat de rapper de zaak wellicht zal winnen vanwege de “rommelige” details van de juridische procedure. De kwestie benadrukt de voortdurende spanning tussen artistieke vrijheid en juridische repercussies in de rapgemeenschap.