Stromae annuleert Europese tour vanwege gezondheidsproblemen

De bekende Belgische artiest Stromae heeft besloten om zijn Europese tournee definitief te annuleren vanwege aanhoudende gezondheidsproblemen.

De zanger moest al meerdere shows afzeggen, waaronder zijn geplande concerten in Nederland. Om te kunnen herstellen, zal Stromae de komende tijd rust nemen.

Hoewel Stromae niet specifiek heeft verklaard wat hem precies mankeert, gaf hij wel aan dat zijn gezondheid enkele maanden geleden verslechterde, waardoor hij genoodzaakt was om enkele optredens af te zeggen. Hij hoopte aanvankelijk snel te herstellen en zijn tournee te kunnen hervatten. Echter, het herstelproces duurt langer dan verwacht, waardoor hij nu heeft moeten accepteren dat hij rust nodig heeft.

Met spijt in zijn hart moet de zanger zijn eerdere belofte breken en de Multitude-tour niet afmaken. Stromae beseft dat dit een moeilijke beslissing is, maar het is noodzakelijk om weer volledig te kunnen herstellen. Hierdoor zullen ook de geplande shows in de Ziggo Dome op 22 en 23 november niet doorgaan. Daarnaast zal hij niet optreden als een van de headliners op het festival Down the Rabbit Hole. De organisatie van het festival is nu op zoek naar een vervangende act die de zaterdagavond van het evenement kan afsluiten.

Stromae bedankt zijn fans voor hun steun gedurende deze moeilijke periode. Hij laat weten geraakt te zijn door alle berichten en is dankbaar dat hij enkelen van zijn fans heeft mogen ontmoeten.

De Belgische zanger, bekend van hits als “Papaoutai”, maakte vorig jaar na een lange afwezigheid zijn comeback met het album “Multitude”. Op dit album zingt hij onder andere over zijn hallucinaties en angstaanvallen, waar hij last van kreeg na het gebruik van een medicijn tegen malaria.

De fans van Stromae zullen teleurgesteld zijn door het nieuws van de annulering van de tournee, maar begrijpen dat zijn gezondheid op dit moment de hoogste prioriteit heeft. Ze hopen oprecht dat hij snel en volledig zal herstellen, zodat hij in de toekomst weer zijn geweldige optredens kan geven.