Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Rage Against The Machine stoppen met tour: ‘Nooit meer live spelen’

Rage Against The Machine, bekend om hun intense optredens en maatschappijkritische muziek, heeft aangekondigd dat ze niet meer zullen touren.

De beslissing komt na een reeks tegenslagen, waaronder de blessure van frontman Zack De La Rocha, die leidde tot het annuleren van optredens in 2023.

Drummer en medeoprichter Brad Wilk deelde het nieuws op Instagram, waarbij hij aangaf dat de geannuleerde shows niet meer ingehaald zullen worden. De band had al eerder optredens geannuleerd vanwege De La Rocha’s blessure, waarbij hij zijn achillespees scheurde. Eerder werd ook bekend dat bassist Tim Commerford prostaatkanker heeft.

Wilk betreurde de situatie en verontschuldigde zich bij de fans die hadden gehoopt op nieuwe tourdatums. Hij benadrukte dat Rage Against The Machine niet opnieuw zal touren of live zal optreden. De band, opgericht in 1991, ging al meerdere keren uit elkaar en kondigde in 2019 hun hernieuwde samenwerking aan.

De tour, die aanvankelijk werd uitgesteld vanwege de pandemie, werd verder getroffen door De La Rocha’s blessure, wat resulteerde in het afzeggen van de Europese shows. Wilk bedankte alle fans die de band door de jaren heen hebben gesteund.