Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Profvoetballer Neymar gaat voor 90 miljoen euro exclusief bonussen voetballen in Saoedi-Arabië

Neymar heeft Paris Saint-Germain op dinsdag verruild voor Al Hilal in Saoedi-Arabië, met als doel “nieuwe geschiedenis” te schrijven in zijn voetbalcarrière.

De langverwachte transfer van de 31-jarige Braziliaan is officieel afgerond, waarbij hij voor ongeveer 90 miljoen euro (exclusief bonussen) is overgestapt van PSG naar de Saoedische club.

Neymar, die nu een topsalaris van ongeveer 150 miljoen euro per jaar zal verdienen, heeft voor twee jaar getekend bij Al Hilal. Hij benadrukte dat de Saoedische Professional League een geweldige energie heeft en dat de competitie sterk aan het groeien is. Hij is ervan overtuigd dat dit de juiste plek is voor hem om te zijn en hij is vastbesloten om nieuwe geschiedenis te schrijven in de voetbalwereld.

Een van de factoren die Neymar aantrekt bij Al Hilal zijn de fantastische fans van de club. Hij prees Al Hilal als de beste club in Azië en voelde dat dit de juiste beslissing voor hem was. Neymar zal bij Al Hilal bekende Europese spelers tegenkomen, zoals Kalidou Koulibaly, Sergej Milinkovic-Savic, Rúben Neves en Malcom, die eerder ook voor een transfer naar deze Saoedische topclub hebben gekozen.

Met zijn overstap naar Al Hilal hoopt Neymar niet alleen zijn voetbalcarrière voort te zetten, maar ook een bijdrage te leveren aan de groei en ontwikkeling van de voetbalcompetitie in Saoedi-Arabië. De verwachtingen zijn hooggespannen en fans wereldwijd kijken uit naar hoe Neymar zijn stempel zal drukken op het voetbal in het Midden-Oosten.