Elon Musk
© screenshot

Primeur voor Elon Musk’s bedrijf Neuralink: Eerste Mens met Hersenchip

Elon Musk’s bedrijf Neuralink heeft aangekondigd dat het succesvol een chip in het hoofd van een mens heeft geplaatst, volgens een bericht op zijn platform X.

Hoewel het niet de eerste keer is dat een bedrijf dit doet, markeert dit een primeur voor Neuralink. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling van technologie waarmee onder andere verlamde mensen kunnen communiceren met computers.

Deze technologie stelt individuen in staat om berichten te typen door simpelweg aan de woorden te denken en programma’s te openen zonder gebruik te maken van een muis. Neuralink kreeg vorig jaar toestemming om experimenten uit te voeren op mensen in de Verenigde Staten.

Verdere details over deze laatste proef zijn nog niet bekendgemaakt. Elon Musk deelde echter dat de eerste resultaten een “veelbelovende neuronenpiek” laten zien. De chip werd gisteren bij de patiënt geïmplanteerd. Neuralink heeft eerder succesvolle tests uitgevoerd op dieren, waarbij twee jaar geleden een aap werd getoond die het computerspel Pong speelde door zijn hersenen te gebruiken, zonder fysieke controller.