Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Platenbaas Russell Simmons aangeklaagd voor vermeende verkrachting oud-werknemer

Russell Simmons, medeoprichter van het iconische platenlabel Def Jam Recordings, bevindt zich opnieuw in het oog van de storm. Hij wordt nu aangeklaagd voor de verkrachting van een voormalige werknemer uit de late jaren negentig, volgens rechtbankdocumenten die dinsdag zijn ingediend in New York.

Het anonieme slachtoffer, destijds werkzaam als senior muziekmanager bij het label, beweert dat Simmons haar heeft “seksueel lastiggevallen, aangevallen, seksueel mishandeld en verkracht” in zijn appartement in New York tijdens een zakelijke ontmoeting.

Dit is niet de eerste keer dat Simmons wordt beschuldigd van verkrachting. In 2017 meldden meer dan tien vrouwen seksueel misbruik door Simmons gedurende meerdere decennia. Een HBO Max-documentaire genaamd ‘On the Record’ uit 2020 belichtte deze beschuldigingen, waarin verschillende vrouwen hun ervaringen met seksueel geweld door Simmons deelden. Simmons heeft consequent alle aantijgingen ontkend.

De medeoprichter van Def Jam, die bijdroeg aan het succes van artiesten als LL Cool J en Beastie Boys, verkocht zijn belang in het label in 1999 voor naar verluidt 100 miljoen dollar. De juridische strijd werpt opnieuw een schaduw over zijn muzikale erfenis.