Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Nieuwe rechtszaak Kelly Clarkson tegen ex-man voor zakelijke transacties zonder toestemming

Kelly Clarkson heeft opnieuw een juridische strijd aangespannen tegen haar voormalige echtgenoot Brandon Blackstock, nadat ze hem beschuldigde van het regelen van zakelijke deals zonder haar toestemming.

Deze stap volgt op een eerdere rechtszaak waarbij Blackstock werd bevolen om Clarkson te vergoeden voor soortgelijke afspraken die hij namens haar had gemaakt.

Sinds hun breuk in 2020 hebben Clarkson en Blackstock een aanhoudende juridische strijd gevoerd. Blackstock beweerde eerder dat hij aanzienlijke tijd en geld in Clarksons carrière had geïnvesteerd en eiste daarom miljoenen van zijn ex. Clarkson reageerde hierop door een rechtszaak aan te spannen omdat Blackstocks bedrijf zakelijke deals voor haar had geregeld die haar eigen agentschap had moeten afhandelen. Een rechter besliste in het voordeel van Clarkson en gelastte Blackstock om haar te vergoeden voor deze afspraken.

De nieuwe aanklacht van Clarkson richt zich op vergelijkbare beschuldigingen, maar ditmaal gaat het om deals die teruggaan tot 2007. Blackstock werd eerder al bevolen vergoedingen terug te betalen voor afspraken die tot 2017 waren gemaakt.

In reactie op de rechtszaken heeft Blackstocks advocaat aan muziekblad Rolling Stone verklaard dat het “moreel, ethisch en juridisch” verkeerd is om geld terug te eisen van “je ex-man die je niet alleen als manager heeft geholpen, maar het geld ook heeft gebruikt voor jullie kinderen en jullie levensstijl tijdens jullie huwelijk”.

Kelly Clarkson en Brandon Blackstock, die in 2013 in het huwelijksbootje stapten en twee kinderen hebben, gingen na zeven jaar huwelijk uit elkaar. Hun scheiding werd uiteindelijk in 2022 afgerond.