Nicki Minaj zegt sorry tegen boze fans voor geannuleerd concert in Manchester na aanhouding Schiphol

Nicki Minaj heeft haar excuses aangeboden aan fans nadat haar concert in Manchester onverwacht werd geannuleerd. Ruim 20.000 aanwezigen kregen op het moment dat Minaj het podium zou betreden te horen dat het optreden werd uitgesteld.

Minaj, die donderdag in de Ziggo Dome in Amsterdam optrad, werd kort voor vertrek uit Nederland aangehouden wegens poging tot uitvoer van softdrugs. Volgens de marechaussee had ze een “redelijke hoeveelheid joints” bij zich, wat door het Openbaar Ministerie werd geschat op 30 tot 100 gram wiet. Na het betalen van een boete werd Minaj rond 21.45 uur vrijgelaten.

In een bericht op X bedankte Minaj haar volgers en bood ze haar excuses aan. Ze beloofde dat fans met een kaartje voor het geannuleerde concert iets extra’s kunnen verwachten bij het inhaalconcert. Ze verklaarde ook dat ze de zaak aan haar advocaten en God zou overlaten.

Nicki Minaj (@NICKIMINAJ)

Thank you to everyone who prayed for me today. May God cover you & all that is connected to you. May you be blessed beyond your imagination. Barbz, I’m @ the stock exchange hotel in #Manchester I arrived a little over an hour ago. After sitting in a jail cell for 5-6 hours, my… [link to tweet]

Minaj’s fans uitten hun teleurstelling in Britse media. De 18-jarige Imogen Pope vertelde de BBC dat ze 150 pond had uitgegeven en een dag vrij had genomen van werk, alleen om drie uur te wachten en uiteindelijk te horen te krijgen dat het concert niet doorging. Charu, een andere fan, klaagde bij Sky News over de slechte communicatie van Minaj’s team en voelde zich respectloos behandeld.

Minaj arriveerde laat in de avond in Manchester en begroette rond middernacht haar fans vanaf het balkon van haar hotel. Ze bood opnieuw haar excuses aan voor het gemiste concert.