Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

‘Mogelijk Kooigevecht tussen Zuckerberg en Musk in Italië, maar niet in Rome’

De spanningen stijgen in Italië nu er sprake is van een mogelijk kooigevecht tussen de twee techmiljardairs, Elon Musk en Mark Zuckerberg. Elon Musk heeft aangegeven dat het epische duel tussen de twee grootheden in Italië moet plaatsvinden, maar niet in de hoofdstad Rome.

Het wordt nu al de “Clash of Titans” genoemd, een fysieke confrontatie tussen Mark Zuckerberg, de topman van Meta, en Elon Musk, bekend van onder andere Tesla, SpaceX en het voormalige Twitter. De rivaliteit begon toen Zuckerberg zijn eigen concurrerende versie van Twitter lanceerde. Musk reageerde met een grap dat hij wel in was voor een kooigevecht. Dit leidde tot een uitdaging van Zuckerberg op zijn Instagram-account: “stuur me een locatie”.

Wat de locatie betreft, is er nu meer duidelijkheid. Musk heeft aangegeven dat het evenement een “epische locatie” moet hebben met een Romeins thema. De Italiaanse minister van Cultuur, Gennaro Sangiuliano, heeft vervolgens verklaard dat hij met Musk heeft gesproken over de mogelijkheid van “een groot liefdadigheids- en indrukwekkend evenement”.

Hoewel de exacte locatie nog onbekend is, heeft Musk gezegd dat het antieke Rome te zien zal zijn op de beelden van het gevecht. Italiaanse media suggereren mogelijke locaties zoals Pompeï en het Colosseum.

Sangiuliano benadrukte echter dat het evenement niet in het centrum van Rome zal plaatsvinden. De precieze locatie blijft dus een raadsel. Sangiuliano richtte de aandacht vooral op de verwachte donaties aan goede doelen, waarbij het geld naar twee kinderziekenhuizen zal gaan.

Ondanks de opwinding hebben oppositiepartijen kritiek geuit op het plan om het duel in Italië te laten plaatsvinden. Carlo Calenda van de liberale partij Azione verklaarde: “Ik vind het eenvoudigweg onaanvaardbaar dat de culturele erfenis van Italië ter beschikking wordt gesteld aan twee miljardairs die zich gedragen als onvolwassen tieners. Er zijn zaken die niet te koop zijn, zoals de waardigheid en geschiedenis van een groot land.”

Of het gevecht daadwerkelijk plaatsvindt, is nog onzeker. Elon Musk heeft onlangs aangegeven dat hij kampt met ernstige rugklachten, wat het gevecht mogelijk in de weg kan staan. Deze gezondheidskwestie zou het gevecht kunnen vertragen. Musk heeft al langer last van rugklachten, zoals hij zelf heeft laten weten.