Microfoon die Cardi B gooide naar fan verkocht voor 100.000 dollar op eBay

Een opmerkelijke microfoon die door Cardi B naar een lid van het publiek in Las Vegas werd gegooid, heeft een opvallende nieuwe eigenaar gevonden: eBay.

De microfoon, die wereldwijde aandacht trok na het virale incident, heeft bijna $100.000 opgeleverd bij de veiling op de online platform.

De beelden van het incident waarop te zien is hoe Cardi B de microfoon naar een lid van het publiek gooit, gingen eind juli razendsnel viraal op verschillende sociale media platforms. Het incident vond plaats tijdens een optreden van de rapper in Drai’s Beachclub in Las Vegas, Nevada, nadat een vrouw ogenschijnlijk een drankje op Cardi B had gemorst tijdens haar uitvoering van de hit “Bodak Yellow.”

De politie had aanvankelijk het incident als mishandeling gerapporteerd, maar trok later hun strafrechtelijk onderzoek in en verklaarde dat er geen aanklachten zouden worden ingediend na een zorgvuldige evaluatie van de zaak.

De microfoon werd uiteindelijk te koop aangeboden op eBay door Scott Fisher, eigenaar van The Wave Inc, een audioproductiebedrijf in Las Vegas dat geluidsapparatuur had geleverd voor het evenement. De opbrengst van de veiling zal verdeeld worden tussen twee goede doelen: Friendship Circle Las Vegas, dat zich inzet voor tieners en jongvolwassenen met speciale behoeften, en het Wounded Warrior Project, dat zich richt op de ondersteuning van gewonde veteranen.

De verkoop van de gegooide microfoon op eBay benadrukt nogmaals de kracht van internet en sociale media in het creëren van opvallende en soms onverwachte gebeurtenissen, zelfs buiten de oorspronkelijke context van het incident.