© Pexels / Pixabay

Modelegende Roberto Cavalli overleden op 83-jarige leeftijd

De mode-industrie rouwt om het verlies van een ware legende. Roberto Cavalli, de Italiaanse modeontwerper bekend om zijn gedurfde ontwerpen en extravagante levensstijl, is op 83-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Florence na een lange periode van ziekte.

Cavalli, die zijn eigen modelabel oprichtte in de jaren zestig, maakte furore met zijn unieke gebruik van slangen- en dierenprints, vooral op bedrukt leer. Zijn creaties werden al snel omarmd door beroemdheden over de hele wereld, waaronder iconen als Sophia Loren en Brigitte Bardot, evenals moderne sterren zoals Kim Kardashian en Jennifer Lopez.

Naast zijn invloed op de modewereld stond Cavalli bekend om zijn flamboyante levensstijl, met een voorliefde voor sigaren, snelle auto’s en opvallende outfits. Hij was ook een trotse vader van zes kinderen en verwelkomde vorig jaar nog een nieuw lid in zijn familie, een zoon met zijn partner Sandra Nilsson.

De erfenis van Roberto Cavalli zal voortleven door zijn baanbrekende ontwerpen en blijvende invloed op de modewereld. Zijn passie en creativiteit hebben generaties geïnspireerd en zijn unieke stijl zal voor altijd herinnerd worden.